Heldagstur

Bildgalleri: heldagstur 20 augusti 2011

Heldagstur
Vårsolen värmer skönt och fåglarna kvittrar högljutt. Rännilar av smältvatten rinner i små fåror på den upptinade marken.  Flitiga händer borstar hästar så vinterpälsen flyger all världens värld. – Ni ska se det som en fördel att de har rullat sig, skojar Göran, – då lossnar vinterpälsen bättre! Någon skojar tillbaka och säger att det känns som om man får vinterpäls själv. Man har börjat dagen med att först gemensamt göra matsäck och fylla på vattenflaskor. – Hur mycket kläder ska man ha med sig?   – Bättre att ha mycket på sig och kunna ta av sig ett lager, än att ha för lite med sig från början svarar Göran. – Det går alltid att knyta fast jackan på sadeln om ni blir för varma. Idag går turen västerut i Nåsten-reservatet, mot Håga by. Marken har mjuknat efter några dagars töväder, så det kommer att kunna bli några långa fina galopper. Hästarna frustar när de drar in den friska vårvinden i näsborrarna när de skrittar med raska kliv iväg upp mot smedjan i hagen. Det är vårkänslor i luften….

En heldagstur börjar kl 9 med förberedelser Sedan rider man hela dagen med avbrott för att rasta hästarna och äta lunch och fika.

Minsta antal är tre personer. Det krävs inte någon större ridvana, men man bör ha normalkondition och lite uthållighet för det blir några timmar i sadeln under en dag.