Ranch Work

Kodrivning Stabby Gård
Klockan är åtta. Solen börjar värma luften, men det är fortfarande dagg i gräset. Hästarna står lugnt uppbundna på rad. Några av hästarna viftar förstrött på svansen. Gruppen med ryttare står förväntansfullt och tittar när Göran leder fram arabhästen Ehsal för att visa grunderna i hästhantering. Hur man kommunicerar ledarskap och trygghet och får hästen att lyssna. Sedan kommer kanske dagens mest spännande ögonblick, tilldelning av hästar. – Alla blir nöjda, säger Göran. – Och blir ni inte det, så byter vi tills ni blir det. Han småpratar och intervjuar alla om tidigare erfarenheter, kunskaper och önskemål.

Utrustning och sadlar bärs fram. Hästarna borstas, hovar kratsas och skor och söm kollas. Kerstin sadlar Hanna och visar hur gjorden ska dras och stigbyglarna justeras på western sadeln. – Nu blir det  planering av dagens jobb innan vi ger oss av, säger Göran. Gruppen samlas och packar fika och vatten i packväskorna. Den här dagen ska det flyttas djur. Sinkor ska hem från betet, en grupp kvigor ska byta fålla och en kviga behöver komma hem för kkatt få sina klövar verkade.  Lunch och vila för såväl hästar som ryttare ska också hinnas med. På eftermiddagen blir det dags att styra kosan hemåt för att hinna ta hem mjölkkorna till mjölkningen.

När alla sadlat sina hästar och suttit upp börjar dagens äventyr. Göran tar täten och Kerstin rider sist i gruppen. Denna gång är det hennes tur att se till så att alla hänger med och att alla grindar stängs. Många timmars ridning i vacker natur och fin terräng väntar….

Låter det här som det är något för dig och dina vänner? Allt du behöver göra är att ringa och boka. Minsta antal är fyra personer.