Om oss

Kodrivning Stabby gård

Vi som driver hästverksamheten heter Göran, Elisabeth. Tillsammans med resten av vår familj brukar vi och bor på gårdarna Stabby och Övernäs i Uppsala Näs.

Det har alltid funnits hästar på gården med undantag för perioden efter traktorernas intåg i jordbruket 50-talet fram till att Göran köpte sin första nordsvensk Cirruska på 70-talet. Den hästen körde han både i skogen och på filminspelningar med. Hästkunskaperna har funnits i familjen i generationer.

Elisabeths hästintresse tog fart när hon som sexåring fick börja ta ridlektioner på K4 i Umeå på kavalleriets ridskola. Hon var så liten att fötterna knappt nådde nedanför sadelkåporna. Men intresset höll i sig och det blev mycket ridning genom åren. I tonåren fick hon sin första egna häst som följdes av flera varav en, Trollduva, följde med när hon flyttade till Stabby 1984. Kerstin har växt upp med hästar och ridit i stora delar av sitt 20-åriga liv. Numera är det mest westernridning som gäller och det är främst hon och Göran som grundtränar och utbildar hästarna. 

Göran är huvudansvarig för bokningar av turridningarna . Elisabeth sköter servicefunktioner, allt från mockning och pappersarbete till att se till så att allt praktiskt runt turerna fungerar. Nuförtiden rider hon mest till husbehov. Görans syster Ulla tar också en hel del turer.  Själv rider hon gärna en annan favorit. Den svårridna men underbara nordsvensken Busen, som gör skäl för namnet, går ofta som täthäst och är trots sin ålder (f. 1992) still going strong.

Så man kan lugnt säga att detta är ett riktigt familjeföretag! De som inte håller på med hästar i familjen håller på med kor och det gör det möjligt för oss att kunna erbjuda riktiga cowboy-upplevelser.

Det går självklart bra att kontakta vem som helst av oss om den ni söker inte går att nå.

Göran 0708 360 103

Elisabeth 0705 360 361

(Ulla 0705 206 996 tar turer när vi inte kan)